Lever du med diabetes?

VI MED! I år har vi  jobbat i 75 år för att förbättra livet för människor som lever med diabetes. Med medlemmarna i fokus strävar vi alltid efter att växa!

Barn sitter på vuxens axlar

Kom på en aktivitet

Genom våra aktiviteter kan du djupdyka in i ett ämne du tycker låter intressant. Välj mellan allt från mindfulness till grundkurs om diabetes.

Tidningen Leva med Diabetes

Läs Leva med Diabetes

Som medlem får du vår tidning Leva med Diabetes fem gånger per år. Missa inte att läsa senaste nytt om diabetes, forskning, reportage och matrecept.

Grupp med människor tittar på en laptop och ler

Var med och påverka

Du väljer själv om du aktivt vill engagera dig i föreningens arbete eller om du föredrar att vara mer anonym – alla medlemmar är lika viktiga för oss.

Blodsocker

Vid diabetes är det viktigt att hålla sitt blodsocker på en så normal nivå som möjligt. Det gör man framför allt med mat, motion och insulin/läkemedel.

Egenvård

Egenvård vid diabetes omfattar allt från bra mathållning, motion, medicinering, kontroll av dina fötter till mätning och justering av blodsockret. 

Mat och diabetes

Vad, när och hur man äter påverkar blodsockret och därmed även din hälsa. Det finns ingen speciell diabetesmat men några goda råd du kan följa.

Logotype SSDF:s diabetespris 2023

Nominera till Diabetespriset!

Vi vill uppmärksamma en person eller ett team som gör stor nytta för de som lever med diabetes. Nominera din kandidat före 9 april till info@ssdf.nu och läs mer om priset och kriterierna här

deltagare SSDFs årsmöte

Välkommen på årsmöte! 

Datum: 11/5 2023
Plats: Hotel Generator, Torsgatan 10, Stockholm
Tid: 19-21 Kaffe och smörgås serveras från 18.30

Sista dag för motioner: 5 april, mejla dem till info@ssdf.nu