Intressegrupper flyttas fram

Med anledning av coronaviruset kommer Storstockholms Diabetesförening inte hålla några aktiviteter en månad framöver. Vi återkommer så fort vi har ny information om när aktiviteter kan starta igen.

 

 

I en intressegrupp samlas man kring ett gemensamt intresse utan formell ledare, så ofta som gruppen kommer överens om. Intressegrupper är för medlemmar i SSDF. Vill du vara med i en nuvarande grupp eller starta en ny, kontakta föreningens kansli: 08-654 00 40.

Aktuella intressegrupper är

LCHF - mat för vuxna med diabetes typ 2

LCHF - mat för vuxna med diabetes typ 1

Är du intresserad av LCHF kost? Välkommen till intressegruppen som diskuterar och delar med sig! Vi träffas på tisdag eftermiddag ca en gång i månaden.

Vi som har haft diabetes i +40 år 

Vi som haft typ 1-diabetes i 40 år eller längre träffas och utbyter erfarenheter. Välkommen du med! Vi träffas på måndag eftermiddag ett par gånger per termin.

Svängande blodsocker

Hur gör andra som har ett svängande blodsocker? Välkommen till intressegruppen som diskuterar och delar med sig! Vi träffas torsdag eftermiddag tre gånger höstterminen 2019.

Vi som har gjort livsstilsförändring på olika sätt och nu tillsammans.

Välkomna till gruppen. Vi träffas på torsdag eftermiddag fyra gånger höstterminen 2019.

Teknikintresserade personer med typ 1-diabetes

Det finns ett stort intresse för medicinteknik och det är fritt fram att ses och diskutera det på Storstockholms Diabetesförenings kansli. Några av er sågs under kvällen om medicinteknik och innovation hösten 2018, eller på uppstartsmötet på kansliet. Är du intresserad av att träffa andra vuxna personer med typ 1-diabetes i en informell grupp för att prata teknik är du välkommen! Mejla oss på info@ssdf.nu och anmäl ditt intresse så blir du kallad. 

Föräldragruppen som har barn med typ 1-diabetes

Livet med diabetes kan kännas som en berg- och dalbana både för barn och deras föräldrar. Det är inte alltid så lätt att tackla alla situationer som dyker upp heller. Är du förälder till ett barn eller ungdom som har diabetes, och vill träffa föräldrar i samma situation? Mejla oss på info@ssdf.nu och anmäl ditt intresse så blir du kallad till nästa träff. 

Äpple, blodsockermätare, måttband - det finns många ämnen man kan vilja diskutera nyttan av, och utbyta tips och erfarenheter om, med andra i samma situation, när man lever med diabetes
Kost, hjälpmedel, blodsocker - det finns många ämnen man kan vilja diskutera nyttan av, och utbyta tips och erfarenheter om, med andra i samma situation när man lever med diabetes. Kom och gör det du också i en intressegrupp hos SSDF!

SSDF arrangerar utbildningar under vår- och höstterminerna. Utbildningarna vänder sig till dig som har diabetes.