Kålrotsmörsås En variant som får hetta från pepparrot och lite beska från kålroten. God framför allt till fiskrätter.
Mornaysås En klassisk gratängsås i Tommy Myllymäkis tappning. God till allt du vill gratinera, t ex blomkål, andra kokta grönsaker och crocue madame.
Tunnbrödsklämma med rökt fisk Att göra en klämma av tunnbröd, det vill säga lägga något gott mellan två brödbitar är en personlig favorit.
Laxburgare Det går snabbt att tillaga enkla fiskburgare. Servera med finhackad röd chili om du gillar hetta. Ett näringsrikt recept med under 400 kalorier.
Vittelo tonato Skivad kalvstek med tonfisksås. Kött möter fisk och fräschör möter sälta. Tonfisk på burk är helt ok. Förbered gärna såsen dagen innan så smakerna får mogna.
Sparrisspagetti med varmrökt lax och citrongrädde Sparris i form av spagetti med fräsch citronsmak på såsen.
Tonfisk med ljuvliga tillbehör Svartpepparstekt tonfisk med rostad vitlök- och pepparrotscrème, spenat och brynt sojasmör.
Laxsallad med brynt smörmajonäs Det här är en matig sallad med mycket smak. Majonnäsen får en extra dimension av det brynta smöret och laxens frasiga täcke blir en trevlig kontrast till den lena avokadon.