Fläskotlett med surkål Paleo - god mat på rena råvaror inspirerad av stenålderskosten. Att göra surkål kräver lite tålamod, men resultatet är väl värt det! Tänk på att den måste göras minst tre veckor i förväg för bäst smak.
Ugnsrostad rotselleri Paleo - god mat på rena råvaror inspirerad av stenålderskosten. Ugnsrosta hela rot- och grönsaker och servera dem till maten är ett fantastiskt sätt att kapsla in och utvinna maximal smak med minimalt jobb.
Bräserad oxkind Paleo - god mat på rena råvaror inspirerad av stenålderskosten. Oxkind är en styckdetalj som fortfarande är lite ovanlig. Men långkokt i en gryta som denna blir den oslagbar i smak.
Kryddstarka fyllda röda paprikor Daalfyllningen har en exotisk nötig smak som är kryddig, men inte het, och går bra att äta kall eller varm.
Laxsallad med brynt smörmajonäs Det här är en matig sallad med mycket smak. Majonnäsen får en extra dimension av det brynta smöret och laxens frasiga täcke blir en trevlig kontrast till den lena avokadon.
Orientalisk linsgryta Nyttig mättande och lättlagad linsgryta. Lika bra till vardags som till enklare bjudningar när goda vänner kommer och hälsar på.
Danskt bröd på kärnor, mandel och nötter Ett bröd som alltid väcker gästernas nyfikenhet: ”Kan man få receptet?”, frågar de. Extremt lättbakat. Och mycket att tugga på!
Spenatpaj på kikärter i form En paj med rik fyllning av grönsaker i äggstanning. Servera gärna pajen ljummen med festligt finfördelade färska grönsaker och pepparrotsröra med vitlök & citron
Tonfisk med ljuvliga tillbehör Svartpepparstekt tonfisk med rostad vitlök- och pepparrotscrème, spenat och brynt sojasmör.