Fräsch dessert på apelsiner med nötter och stjärnanis som passar både dig med diabetes och dina närstående.

Gott att äta och lätt att göra.

Nu är tiden här för somriga sallader! Tänd grillen och gör en mumsig sallad ur nya kokboken Matiga sallader av Caroline Hofberg.

Avokadohalvor med lax och chilifyllning på tallrik

Avokado är mättande och rik på såväl hälsosamt fett som vitaminer och mineraler. Här serverad urgröpt med lax, chili och kryddad med koriander.

Gillar du att grilla har du väl redan dammat av grillen sedan förra sommaren. Om inte – gör det och låt dig förföras av saftiga revbensspjäll.

Skål med bönor, blomkål och kamutvete och persilja ovanpå.

En bra bönsallad bör alla kunna göra. Den här passar fint som en lunchlåderätt i sig, som ett matigt tillbehör till en bönbiff eller stekt tofu, eller som en del av en buffé. Lika god varm som kall, och att den är både mättande och har allt som du behöver rent näringsmässigt. Dessutom är den löjligt enkel att göra!

Paleo - god mat på rena råvaror inspirerad av stenålderskosten.

Fler och fler vill äta mer och mer grönt. Här gula burgare med gröna tillbehör ur boken Gröna Linjen: Bjudmat för veganer och alla andra av Alice Knutas och Linn Lundberg.

Vegetarisk lågkolhydratkost från "Gröna Kickstarter med Ulrika", av kostrådgivaren Ulrika Davidsson.