Två avokadohalvor med lax och chili på en svart tallrik
Ingredienser:
  • 2 avocador
  • 400 g lax
  • 1 msk soja
  • 1 msk srirachasås
  • 2 msk hackad koriander
  • 1 msk sesamfrön, rostade
  • 1 msk hackad gräslök

Avocadohalva med lax och chili

RECEPT

Avokado är mättande och rik på såväl hälsosamt fett som vitaminer och mineraler. Här serverad urgröpt med lax, chili och kryddad med koriander.

Ingredienser:
  • 2 avocador
  • 400 g lax
  • 1 msk soja
  • 1 msk srirachasås
  • 2 msk hackad koriander
  • 1 msk sesamfrön, rostade
  • 1 msk hackad gräslök
Gör så här:
  1. Dela avokadon, ta bort kärnan och gröp ur. Spara skalen.
  2. Skär avokado och lax i ca 1x1 cm stora kuber.
  3. Blanda med soja sriracha och koriander.
  4. Lägg tillbaka i skalen.
  5. Toppa med sesamfrön och gräslök

Avocado innehåller väldigt mycket enzymer som hjälper dig att bryta ner även den övriga maten på tallriken. Här har vi smakat av med koriander, favoritörten i de italienska byar där några av världens mest långlivade lever. 

Ur "Happy Food 2.0"
Författare: Niklas Ekstedt & Henrik Ennart
Foto: David Loftus
Förlag: Bookmark förlag (2018)

Vägen till lycka går...genom magen såklart! Det menar i alla fall författarna bakom boken Happy Food 2.0, Niklas Ekstedt och Henrik Ennart. De vill inte bara lära läsarna att laga god mat, utan även upplysa om allt runt omkring.