Ingredienser:
ca 3 dl
- 5 dl färskpressad kålrotssaft
- 250 g smör, tärnat
- 2 msk pressad citronsaft
- 1 tsk finriven pepparrot
- 2 msk finskuren ingefära
- salt
Kålrotsmörsås
RECEPT
En variant som får hetta från pepparrot och lite beska från kålroten. God framför allt till fiskrätter.
Ingredienser:
ca 3 dl
- 5 dl färskpressad kålrotssaft
- 250 g smör, tärnat
- 2 msk pressad citronsaft
- 1 tsk finriven pepparrot
- 2 msk finskuren ingefära
- salt
Gör så här:
- Kör kålroten i en råsaftcentrifug. Koka kålrotssaften i en kastrull tills cirka 1 dl återstår. Tillsätt citronsaften och koka upp, tillsätt smöret under vispning i omgångar.
- Mixa såsen slät med stavmixer. Smaka av med salt, pepparrot och ingefära. Behövs mer syra smakar du av med citronsaft, man ska helst inte blanda vin- och fruktsyra.
ANVÄNDNING
Framförallt fiskrätter.