Ingredienser:

1 portion

  • ½ dl havregryn
  • ½ dl krossat bovete
  • 1 msk psylliumfrön eller krossade linfrön
  • 2 ägg
  • 100 gram keso
  • 1 tsk smör
  • 1-2 dl bär

Pannkaka med bär

RECEPT

Pannkaka med bovete och psylliumfrön som hjälper till att stabilisera blodsocker. Servera med bär till.

Ingredienser:

1 portion

  • ½ dl havregryn
  • ½ dl krossat bovete
  • 1 msk psylliumfrön eller krossade linfrön
  • 2 ägg
  • 100 gram keso
  • 1 tsk smör
  • 1-2 dl bär
Gör så här:
  1. Finfördela havregrynen med fingertopparna eller mixa en sekund i mixer.
  2. Blanda med bovete, psylliumfrön, ägg och keso.
  3. Smält smöret i en stekpanna och stek pannkakan.
  4. Servera med bär.

Bovete innehåller ett ämne som stabiliserar blodsockret och sänker blodtrycket. Psylliumfrön stabiliserar blodsockret ytterligare.

UR "DIABETES DU KAN SJäLV PåVERKA"

Författare: Kristina Andersson

Förlag: Ica Bokförlag