Ingredienser:

4 portioner (8-12 små plättar)

  • 3 stora ägg
  • 3 msk crème fraiche eller grekisk yoghurt naturell
  • 1-2 msk finmalt linfrö eller fiberhusk
  • en gnutta salt
  • riktigt smör till stekning

Till servering:

Kokosflingor, bär och eventuellt grädde. 

OBS! Äter du plättarna till frukost, komplettera med 1-2 hårdkokta ägg och kaffe/te med lite grädde i.

Plättmums

RECEPT

Goda plättar på LCHF vis med kokosflingor, bär och kanske grädde på toppen. Passar både till frukost, mellanmål och efterrätt, och smakar bra både varma eller kalla.

Ingredienser:

4 portioner (8-12 små plättar)

  • 3 stora ägg
  • 3 msk crème fraiche eller grekisk yoghurt naturell
  • 1-2 msk finmalt linfrö eller fiberhusk
  • en gnutta salt
  • riktigt smör till stekning

Till servering:

Kokosflingor, bär och eventuellt grädde. 

OBS! Äter du plättarna till frukost, komplettera med 1-2 hårdkokta ägg och kaffe/te med lite grädde i.

Gör så här:
  1. Vispa ihop ägg, crème fraiche, salt och frön eller fiberhusk. Låt svälla ett par minuter.
  2. Smält smör i stekpannan, stek fina små plättar, toppa med tillbehör.

UR KOKBOKEN" LCHF FöR TJEJER" 

Författare: Cathrine Schück och  Lars-Erik Litsfeldt
Förlag: Optimal