primörer
Ingredienser:

Förslag på primörer:

Sparris, knipplök, morötter, paprika och hela vitlöksklyftor.

Örtsås:

  • 2 dl creme fraiche eller matyogurt
  • 1/2 dl finhackad dill
  • 1 msk kapris
  • 1/2 finhackad gräslök
  • Citron, salt och peppar

Primörer och örtsås till vad du vill!

RECEPT

Skicka in ett gäng goda primörer i ugnen, rör ihop en smarrig örtsås så har du fina tillbehör till kött, fisk eller fågel!

Ingredienser:

Förslag på primörer:

Sparris, knipplök, morötter, paprika och hela vitlöksklyftor.

Örtsås:

  • 2 dl creme fraiche eller matyogurt
  • 1/2 dl finhackad dill
  • 1 msk kapris
  • 1/2 finhackad gräslök
  • Citron, salt och peppar
Gör så här:

Baka vitlöken på en bakplåt i ugnen (200 grader) en halvtimme innan du lägger på alla grönsaker. Ringla över lite rapsolja, salta och peppra och baka alltsammans i ungefär en halvtimme.

Örtsås: Rör ihop 2 dl creme fraiche eller matyogurt, ½ dl finhackad dill, 1 msk hackad kapris och ½ dl finhackad gräslök. Smaka av med pressad citron, salt och peppar.