Quinoasallad med tomat och vattenmelonbitar mm på en tallrik
Ingredienser:

4 portioner

  • 1 dl quinoa (gärna hälften röd, hälften vit)
  • 1 liter tärnad vattenmelon
  • 150 g fetaost
  • 1 citron, färskpressad juice
  • 10–15 färska myntablad
  • 1 påse färsk spenat, ca 70 g
  • 1 msk olivolja
  • flingsalt

Quinoasallad

RECEPT

Fräsch sommarsallad med quinoa, vattenmelon, fetaost, mynta och spenat

Ingredienser:

4 portioner

  • 1 dl quinoa (gärna hälften röd, hälften vit)
  • 1 liter tärnad vattenmelon
  • 150 g fetaost
  • 1 citron, färskpressad juice
  • 10–15 färska myntablad
  • 1 påse färsk spenat, ca 70 g
  • 1 msk olivolja
  • flingsalt
Gör så här:

Quinoa finns i olika färger, välj vilken som helst av dem. Här blandas  det lilla kokta fröet med vattenmelon, fetaost, mynta och spenat till en fräsch sommarsallad.

• Koka quinoan i osaltat vatten i cirka 12 minuter. Spola den i kallt vatten så den svalnar och låt den sedan rinna av ordentligt i ett durkslag.

• Lägg melontärningarna i en skål. Bryt ner fetaosten i stora bitar. Pressa över citronhalvorna och riv ner myntabladen.

• Blanda ner quinoan och spenaten. Ringla över olja och strö till sist flingsalt över alltihop.

 

Ur "Det goda livet, maten som gör skillnad för din hälsa"

Författare: Tareq Taylor, Sara Ask

Foto: Helén Pe

Förlag: Bonnier Fakta (2020)

Fokus i kokboken ligger på smak och hälsa, och i det bjuds på informationsavsnitt om smaksinnet, aptit, näringsämnen, matvanor och råvaror – plus en massa recept förstås.

Vill du prova något mer ur samma kokbok?

Här finns recept på Snabba glassar respektive Morotsbiffar