
4 portioner
- 1 dl quinoa (gärna hälften röd, hälften vit)
- 1 liter tärnad vattenmelon
- 150 g fetaost
- 1 citron, färskpressad juice
- 10–15 färska myntablad
- 1 påse färsk spenat, ca 70 g
- 1 msk olivolja
- flingsalt
Quinoasallad
RECEPT
Fräsch sommarsallad med quinoa, vattenmelon, fetaost, mynta och spenat
4 portioner
- 1 dl quinoa (gärna hälften röd, hälften vit)
- 1 liter tärnad vattenmelon
- 150 g fetaost
- 1 citron, färskpressad juice
- 10–15 färska myntablad
- 1 påse färsk spenat, ca 70 g
- 1 msk olivolja
- flingsalt
Quinoa finns i olika färger, välj vilken som helst av dem. Här blandas det lilla kokta fröet med vattenmelon, fetaost, mynta och spenat till en fräsch sommarsallad.
• Koka quinoan i osaltat vatten i cirka 12 minuter. Spola den i kallt vatten så den svalnar och låt den sedan rinna av ordentligt i ett durkslag.
• Lägg melontärningarna i en skål. Bryt ner fetaosten i stora bitar. Pressa över citronhalvorna och riv ner myntabladen.
• Blanda ner quinoan och spenaten. Ringla över olja och strö till sist flingsalt över alltihop.
Ur "Det goda livet, maten som gör skillnad för din hälsa"
Författare: Tareq Taylor, Sara Ask
Foto: Helén Pe
Förlag: Bonnier Fakta (2020)
Fokus i kokboken ligger på smak och hälsa, och i det bjuds på informationsavsnitt om smaksinnet, aptit, näringsämnen, matvanor och råvaror – plus en massa recept förstås.
Vill du prova något mer ur samma kokbok?
Här finns recept på Snabba glassar respektive Morotsbiffar