halstrad tonfisk
Ingredienser:
  • 600 g tonfisk, färsk
  • 2 vitlökar, hela
  • 1 broccoli, långa buketter
  • 1 bit färsk pepparrot, finriven
  • 0,5 dl kapris
  • 2 msk rapsolja
  • 200 g färsk spenat
  • 1 ask vattenkrasse
  • 100 g smör
  • 1 dl soja
  • 2 schalottenlökar, finhackade
  • 1 dl rostad lök

Tonfisk med ljuvliga tillbehör

RECEPT

Svartpepparstekt tonfisk med rostad vitlök- och pepparrotscrème, spenat och brynt sojasmör.

Ingredienser:
  • 600 g tonfisk, färsk
  • 2 vitlökar, hela
  • 1 broccoli, långa buketter
  • 1 bit färsk pepparrot, finriven
  • 0,5 dl kapris
  • 2 msk rapsolja
  • 200 g färsk spenat
  • 1 ask vattenkrasse
  • 100 g smör
  • 1 dl soja
  • 2 schalottenlökar, finhackade
  • 1 dl rostad lök
Gör så här:
  1. Kör in vitlöken hel i ugnen och baka den på 175 grader tills innehållet blir mjukt, ca 30 min. (Blir ännu godare och mjukare efter ett par timmar, reds. anm.)
  2. Vänd runt broccolin i lite olja, salta och kör in i ugnen ca 20 min.
  3. Pressa ut vitlöksmoset och blanda med rapsolja, kapris och riven pepparrot, smaksätt med salt.
  4. Bryn smöret och tillsätt soja samt finhackad schalottenlök.
  5. Peppra tonfisken och stek den snabbt på alla sidor i olja i stekpanna. Salta.  (Var lite försiktig med saltet, för det blir salt med sojasmöret, reds anm.)
  6. Ta upp den från pannan och låt vila 5 minuter.
  7. Skär den i tunna skivor.
  8. Lägg ut broccolin på ett fat, spenaten och krassen ovanpå.
  9. Häll över det brynta sojasmöret, lägg på tonfisk skivorna och klicka ut vitlökscremen.
  10. Strö över rostad lök.

Receptet är från Mitt kök