Vinnare av Diabetespriset 2021

Diabetespriset 2021 gick till två eldsjälar

NYHET

Medlemmarna i Storstockholms Diabetesförening har korat vinnarna av Diabetespriset. Ett speciellt pandemiår kräver ett speciellt Diabetespris, därför hyllas två vinnare med 10 000 kronor var!

Diabetessjuksköterskan Mari Siljeströmer på hälsocentralen Akka och Patrik Isaksson, diabetesläkare på Södersjukhuset är de två som belönas för att göra det där lilla extra för en bättre diabetesvård.
- Det här var en kick uppåt i dessa mörka tider! säger Patrik Isaksson som har arbetat som diabetesläkare sedan 1997 år på Södersjukhuset, med ett kort avbrott i primärvården.

Hans stora intresse för sina diabetespatienter och hans kompetens på området hyllas av hans patienter.  
- Jag tycker det är roligt att arbeta tillsammans med patienten och börja där hen befinner sig för att gå vidare med behandling därifrån. Och så är vi ett fantastiskt bra diabetesteam här. Jag har haft förmånen att följa många patienter sedan 1997 när jag började.

Med några år på nacken som diabetesläkare ser Patrik stora förbättringar som skett för personer med diabetes. 
- På läkemedelsfronten för behandling vid typ 2-diabetes har det verkligen hänt mycket. Och så all ny medicinteknik som många personer med typ 1-diabetes har valt att använda, det har varit revolutionerande, fram för allt för livskvaliteten.

Mari Siljeströmer, diabetessjuksköterska vid hälsocentralen Akka, har byggt upp en diabetesvård av hög kvalitet som ger bra stöd i egenvården.
-  Det är otroligt roligt och hedrande att få pris, det kom som en total överraskning!

Mari brinner för att se till hela patienten, i samråd med patienten.
-  Det är viktigt att se varje individs möjligheter och hinder för att kunna komma vidare i behandling och i små, små steg mot en hälsosammare livsstil.

Priserna överlämnades vid Storstockholms Diabetesförenings årsmöte den 5 maj.

Nomineringarna i sin helhet:

Mari Siljeströmer Diabetessjuksköterska på Hälsocentralen Akka:
Hon har genom sitt engagemang och idoga arbete bidragit till att många med diabetes fått en vård av hög kvalitet och som ger ett bra stöd i egenvården. Hon fungerar som den samlande diabeteskraften på Hälsocentralen. Mycket proaktiv och fokuserar bland annat det viktiga med att uppmärksamma prediabetes. Hon är en engagerad och inspirerande diabetessköterska som sprider sin kunskap till läkarna, till övriga sjuksköterskor via skötersketräffarna och till patienterna.

Patrick Isaksson Diabetesläkare på Södersjukhuset: 
Patrik har arbetat som diabetesläkare i många år framför allt på Södersjukhuset, med ett kort avbrott i primärvården. Nu är han tillbaka vilket är till stor glädje för alla patienter på diabetesmottagningen. Hans stora intresse för sina diabetespatienter och hans kompetens på området och sitt sätt arbeta i partnerskap med patienterna och se den enskilda individens behov, förutsättningar och förmågor gör honom till en omtyckt läkare. Han är uppskattad av kollegorna på mottagningen och ser till att hela teamets kompetens i verksamheten kommer till användning.