Om Storstockholms Diabetesförening

Storstockholms Diabetesförening arbetar för dig som har diabetes i Region Stockholm. Vår målsättning är att ge stöd och råd för att underlätta vardagen, göra vården bättre, öka tillgängligheten och höja kvaliteten på diabetesvården.

En av våra största och viktigaste uppgifter är att påverka Region Stockholm så att behandling och sjukvården för personer med diabetes utvecklas och förbättras. Att patientens roll stärks och att hen får inflytande över sin individuella vård och behandling.

Att påverka samhället och förbättra villkoren för barn och vuxna med diabetes, är grunden i föreningens arbete. Vårt mål är att patienten ska ses som en självklar part i vårdmötet. Genom föreningens medlemskap i DiOS, Diabetesorganisationen i Sverige, sker även påverkansarbete på riksnivå liksom samarbete med övriga föreningar i DiOS.

Cirkel rosa logga SSDF

Marknadskommunikatör

agnes@ssdf.nu

Styrelsen

Styrelsen är föreningens beslutande organ. Den bestämmer inriktningen för föreningens hela verksamhet.

Styrelsen består av nio ledamöter som sammanträder cirka åtta gånger per år. Mellan mötena träffas verkställande utskottet (VU), som består av tre personer ur styrelsen, för att förebereda frågor. Ledamöterna väljs av medlemmarna på föreningens årsmöte. Mandattiden (hur länge man är vald) är tre år. De flesta ledamöter har själva diabetes eller har barn som har diabetes. Viktigast är dock engagemang, kunskap och kontakter. Styrelseuppdraget sköts på fritiden mot visst arvode.

Styrelsens ordförande är Anders Ekholm: ordforande@ssdf.nu, 070-641 48 87. För kontakt med övriga ledamöter, ring kansliets växel 08-654 00 40.

Gruppbild Storstockholms Diabetesförenings styrelse 2020. Från vänster: Thomas Magnusson, Fanny Sellberg, Susanne Meyer Söderlind, Kenneth Matz, Anders Ekholm, Ylva Hultman, Jenny Bergström, Hans Åberg och Petra Andersson.

Informatörer

Om du vill veta mer om diabetes, eller vad Storstockholms Diabetesförening kan erbjuda, boka en av SSDF:s informatörer.

De har själva erfarenheter av diabetes och informerar gärna sjukvårdspersonal, studenter, personer med diabetes, politiker och andra som vill veta mer om hur det är att leva med diabetes. För att träffa en  informatör bör ni vara minst fem personer i sällskapet.

Du bokar enkelt en informatör genom att ringa kansliet på 08-654 00 40 eller skicka ett mail till info@ssdf.nu

SSDF informatör

Riksorganisation

Diabetesorganisationen i Sverige är ett rikstäckande diabetesförbund med verksamhet på en rad platser i landet. Som medlem i Storstockholms Diabetesförening är du också medlem där.

DiOS