Press

Storstockholms Diabetesförening hjälper gärna dig som är journalist. Vi kan ge dig information om diabetes och förmedla SSDF:s och våra medlemmars synpunkter i flera diabetesfrågor. Behöver du intervjua någon med diabetes försöker vi förstås hjälpa till.
Frågor kring SSDF:s samhällspolitiska verksamhet och föreningens ståndpunkt besvaras bäst av föreningens ordförande Anders Ekholm 070-6414887. 

Pressbilder på ordförande Anders Ekholm
Pressbild Anders Ekholm Ordförande Storstockholms DIabetesförening  Anders Ekholm, Ordförande i Storstockholms Diabetesförening

Kommunikationsansvarig:
Maria Sjöström tel 070-787 68 47

Kansliets tel: 08-654 00 40

Vi kan naturligtvis också bidra med material kring både typ 1- och 2-diabetes (se även huvudmenyalternativet Om diabetes) . 

Storstockholms Diabetesförening, SSDF, är en ideell organisation och är Sveriges största diabetesförening med cirka 3 500 medlemmar. Vår vision är att skapa en bättre, tryggare, friare och friskare vardag för alla som har diabetes. SSDF har mycket kontakter med politiker, tjänstemän och vården. Vårt mål är att skapa ett diabetessjukhus och att se till att framgångsrika forskningsresultat snabbare når personer med diabetes.

SSDF är en del av Diabetesorganisationen i Sverige, DiOS, som arbetar på riksnivå.

SSDF:s logotype med bloddroppen förklaras med att personer med diabetes reagerar olika på mat, motion och behandling. Med hjälp av bloddroppen i ett blodsockertest får du veta hur just du fungerar. Hämta loggan här 

 

Uppdaterad den 29 oktober 2018