Om SSDF

Storstockholms Diabetesförening, SSDF, är Sveriges största diabetesförening och bildades 1947. SSDF är religiöst och politiskt obunden.

Syfte och mål

Vårt syfte är att förändra samhället på områden viktiga för barn och vuxna med diabetes och att främja och stärka den livsviktiga egenvården.
Vårt mål är att förbättra situationen för alla med diabetes i Stockholms län och att minska sjukdomens konsekvenser.
Det gör vi i huvudsak genom att:

  • Påverka politiker, tjänstemän och vården
  • Arrangera utbildningar i egenvård 
  • Sprida viktig information om vardagen med diabetes, bland annat genom vår tidning Leva med diabetes, nyhetsbrev och extern media.

Vi välkomnar alla som medlemmar! 

Vi kan vardagen med diabetes!

Vi finns till för din skull, vi vill stötta dig i att hantera livet med diabetes. Vi vill lyssna på dina frågor, tankar och funderingar som du ställs inför.Vi vill påstå att vi kan vardagen med diabetes: vi har bra nätverk, kurser, föreläsningar och kontakter med politiker och hälso- och sjukvården. Vi arbetar för att du ska få den bästa tänkbara hälso- och sjukvården, utifrån dina behov. Föreningens utgångspunkt är att hälso- och sjukvården ska fråga dig vad du behöver. Vi vill stötta dig i det arbetet.

Läs mer om SSDF:s arbete i verksamhetsberättelsen för 2019Många människor stående i grupp

Hör av dig – vi vill veta vad du tycker! Vad är viktigt för dig? Hur ser din vardag ut? Vilka utmaningar står du inför? Mejla oss

Vår ambition är att stötta dig i att hantera vardagen med diabetes. Därför vill vi ha en dialog med dig! Följ oss också på vår facebooksida.

 

Uppdaterad den 9 juni 2020