Apelsinsallad med stjärnanis

Det påstås att alla borde äta som en diabetiker. Nya Diabeteskokboken innehåller recept som sägs passa både dig med diabetes och dina närstående.
Njut av en fräsch dessert.
4 portioner

Ingredienser
4 apelsiner
1 dl vatten
4 stjärnanis
1 msk honung
1 dl hackade nötter, t.ex. pistagenötter
250 g keso

Gör så här
Skölj en av apelsinerna noga i ljummet vatten. Skär av skalet med en riktigt vass kniv så att inget av det vita på skalet följer med.
Skär apelsinskalet i tunna strimlor och lägg dem i en kastrull. Häll över vattnet och tillsätt stjärnanis och honung. Låt det koka ca 5 minuter utan lock.
Skala och skär apelsinerna i tunna skivor. Lägg skivorna på ett fat. Häll över den heta lagen. Ställ apelsinerna kallt ca 2 timmar. Strö lite av nötterna över dem. Rör ner resten av nötterna i keson och servera den till.

DIABETESKOKBOKEN OCH LEVA NR 5-13