Auberginesallad med halloumi

Nu är tiden här för somriga sallader! Tänd grillen och gör en mumsig sallad ur nya kokboken Matiga sallader av Caroline Hofberg. 

"Matig sallad som för tankarna till varma Medelhavskvällar. Jag toppar salladen med grillad halloumi och äter den gärna som ensamrätt, men salladen är också ett utmärkt tillbehör till grillat lammkött eller kyckling. Matvete finns färdigkokt på burk. Men i ärlighetens namn, att koka själv tar faktiskt inte så mycket längre tid än att öppna en burk."

4 portioner

Auberginesallad med halloumi1/2 dl pinjenötter
5 tomater
1 aubergine
1 squash
3 vitlöksklyftor
1 burk matvete, 400 g
olivolja till stekning
rivet skal av 1/2 citron
flingsalt
nymald peppar
ca 50 g rucola
ca 300 g halloumi

1. Rosta pinjenötterna i en torr och het panna.

2. Tärna tomater, aubergine och squash. Skala och hacka vitlöken. Skölj matvetet och låt rinna av.

3. Fräs aubergine, squash och vitlök i olivolja tills grönsakerna är mjuka. Vänd ner tomater, matvete och citronskal och fräs ytterligare någon minut. Smaka av med salt och peppar.

4. Vänd ner rucola vid servering och strö över nötter.

5. Skär osten i skivor och stek hastigt i olivolja på båda sidor. Servera osten nystekt tillsammans med den varma salladen.

 

Ur kokboken Matiga sallader av Caroline Hofberg.