Avokadohalvor med lax och chilifyllning på tallrik

Avocadohalva med lax och chili

Avocado är mättande och rik på såväl hälsosamt fett som vitaminer och mineraler. Dessutom innehåller den väldigt mycket enzymer som hjälper dig att bryta ner även den övriga maten på tallriken. Här smakar vi av med koriander, favoritörten i de italienska byar där några av världens mest långlivade lever. 

Ingredienser

2 avocador
400 g lax
1 msk soja
1 msk srirachasås
2 msk hackad koriander
1 msk sesamfrön, rostade
1 msk hackad gräslök

Gör så här:

  1. Dela avokadon, ta bort kärnan och gröp ur. Spara skalen.
  2. Skär avokado och lax i ca 1x1 cm stora kuber.
  3. Blanda med soja sriracha och koriander.
  4. Lägg tillbaka i skalen.
  5. Toppa med sesamfrön och gräslök

 

Vägen till lycka går...genom magen såklart! Det menar i alla fall författarna bakom boken Happy Food 2.0, Niklas Ekstedt och Henrik Ennart. De vill inte bara lära läsarna att laga god mat, utan även upplysa om allt runt omkring. 

Omslag: Happy food 2.0 av Niklas Ekstedt och Herik Ennart. Foto: David Loftus Happy Food 2.0
Författare: Niklas Ekstedt & Henrik Ennart
Foto: David Loftus
Förlag: Bookmark förlag (2018)