Barbeque ribs med potatissallad

Gillar du att grilla har du väl redan dammat av grillen sedan förra sommaren. Om inte – gör det och låt dig förföras av saftiga revbensspjäll.
 

4 portioner
1 kg tjocka revbensspjäll
1–1,5 liter kraftig buljong
0,5 dl grillolja
Barbecuesås på flaska
Potatissallad
600 g kokt potatis, skivad
1 knippa rädisor, skivade

Dressing
2 msk vinäger
4 msk olja
2 tsk dijonssenap
0,5 tsk salt
1 krm nymald vitpeppar
1 pressad vitlöksklyfta
1 dl finhackat kryddgrönt: persilja, gräslök, dill.

Förkoka spjället i buljong cirka 45 minuter, buljongen ska täcka.
Dela i ribbor och pensla med grillolja.

Grilla 5-7 minuter per sida tills spjällen fått färg och är genomvarma.

Pensla med lite barbequesås mot slutet av grillningen.

Blanda potatis och rädisor och rör försiktigt ner dressingen.

Låt dra cirka 30 minuter

SVENSK KÖTTINFORMATION