Calvadosflamberad, parmalindad och västerbottenfylld kycklingbröstfile med dragonsås

Mycket fett och få kolhydrater är mångas melodi för att gå ned i vikt och få ett jämnare blodsocker. Här är ett recept ur LCHF-kokbok till fest & helg, där alla rätter är kolhydratsnåla och fettrika.

4 portioner
4 kycklingbröstfiléer 150 g
4 stora tunna parmaskinka eller liknande
100 g västerbottenost
Smör
½-1 dl calvados
½ dl outspädd sockerfri äppeljuice
2-3 dl vispgrädde 2 tsk torkad dragon
½ grönt äpple
Salt & peppar

Ugn 200 grader. Skär västerbottenost i fyra stavar. Snitta kycklingfilén på längden och gör en djup ficka där oststaven placeras. Rulla in filén tajt med parmaskinkan, fäst ev. med tandpetare och stek försiktigt runt om i smör.

Viktigt! Stäng av fläkten före flambering.
Slå på calvados, bränn av med en eldslåga och låt elden brinna ut.

Späd pannan med äppeljuice och grädde. Lägg över kycklingen i ugnsfast form. Krydda såsen med salt, peppar och dragon. Låt puttra några minuter. Häll såsen över kycklingen som får eftersteka utan lock i 10-15 minuter. Låt filéerna vila lite under folie innan de skärs upp i skivor. Tärna äpplet i små kuber och lägg i såsen. Skär ev. några äppelskivor till garnering.

UR "LCHF-KOKBOK TILL FEST O HELG" O LMD 1-10