Djävulsägg med hemslungad majonnäs

Ägg är för många en självklar ingrediens på påskbordet. Här är de toppade med hemslungad majonnäs men du gör som du vill. Kanske du slår till på kallrökt lax och pepparrot, räkor eller rena rama löjrommen!

Majonnäs

Knäck 2 ekologiska ägg i en smal mixerskål (litermått fungerar bra), tillsätt 3 dl rapsolja och mixa till krämig konsistens.
Tillsätt eventuellt mer olja för en tjockare konsistens. Blanda sedan ned ½ tsk dijonsenap, 1 tsk vinäger och smaka av med salt.

12 ägghalvor

Koka 6 ekologiska ägg i 12 minuter.
Halvera dem och peta ur gulorna i en skål.
Blanda äggulorna med majonnäsen, en ½ tsk dijonsenap, 1 msk finhackad gräslök, 1 krm paprikapulver, 1 krm cayennepeppar, salt och finhackad gräslök.
Spritsa ut fyllningen över ägghalvorna och toppa med gräslök och cayennepeppar.

Receptet är ur boken Jills mat efter säsong.
Pagina Förlags AB

UR BOKEN JILLS MAT EFTER SäSONG