Entrecoterulader med tomatsås

4 portioner

Ruladerna

4 skivor entrecote (ca 150 g/styck)
1½ tsk olivolja
1 dl mkt finhackad persilja
2 msk mkt finhackad vitlök
½ tsk salt
2 krm svartpeppar
Hackad persilja till servering

Banka eventuellt ut köttskivorna en aning med handloven. Pensla ovansidan av köttet med olivolja, salta och peppra. Strö över persilja och vitlök och rulla ihop ruladen. Knyt om med bomullssnöre eller fäst med tandpetare. Lägg ruladerna i tomatsåsen i traktör-pannan, recept nedan.

Tomatsåsen

700 g passerade tomater
3 msk olivolja
1 finhackad gul lök
1 msk finhackad vitlök
10 strimlade basilikablad
1 dl finhackad persilja
1 tsk salt
1 krm svartpeppar, 1 nypa socker

Värm oljan i traktörpanna, tillsätt lök o vitlök och fräs lätt. Bryn ruladerna och ta upp. Häll i allt annat till såsen. Smaka av med salt och socker. Lägg i ruladerna och koka allt på låg värme i ca 1 timme. Såsen ska vara rätt fyllig. Koka den ett tag utan lock om för tunn, häll i mer vatten om för tjock. Lyft ur ruladerna, ta bort snöre/tandpetare. Håll dem varma i såsen.

Tillbehör:

Grilla 6 oljepenslade paprikahalvor med skalet uppåt på grillgaller med skydd under, ca 30 min., 250 grader. När de svalnat lite, drag bort skalet, skär tunna strimlor på längden. Blanda med 2 msk olivolja, salt, oregano, skivad vitlöksklyfta och 12 gröna oliver i skål och låt dra i flera timmar helst.
500 g pasta ex rigatoni, bombardoni eller färsk tagliatelle (för bättre blodsockerkontroll, välj fullkornspasta), strö på god parmesanost. Pastan med 2/3-delar av såsen äts som förrätt, köttet med resten av såsen och såsen som varmrätt, enligt Roberto. Men man gör som man vill.

UR "MINA FASTRARS MAT" OCH LMD 2-09