Färserade kycklingfiléer med pesto, mozzarella och små tomater på tallrik med blått blommönster

Pesto och mozarella smakar underbart ihop med kyckling. Procsciutton ger fin sälta. Prova! Receptet kommer från "Mitt medelhavskök" av Fernando Di Luca och Mattias Jersild.

Detta recept delade jag med mig av för fem år sedan och det är fortfarande lika populärt nu som då. Jag har justerat receptet lite, men det är minst lika gott - och dessutom proteinrikt!"

En härlig rätt att laga på fredagskvällen och umgås kring. Dessutom mat som är hjärtvänlig.

Nu är tiden här för somriga sallader! Tänd grillen och gör en mumsig sallad ur nya kokboken Matiga sallader av Caroline Hofberg.

Kalkon är jul! Ett lättlagat och gott recept både som ensamrätt och som en del av julbordet. Rödkålsallad som gott tillbehör.

Hälsosam nordisk mat från Viola Adamssons studie.

Kyckling med röd curry: "Med färdiglagad kycklingfilé blir detta en utomordentlig snabbrätt."

Ägg är för många en självklar ingrediens på påskbordet. Här är de toppade med hemslungad majonnäs men du gör som du vill. Kanske du slår till på kallrökt lax och pepparrot, räkor eller rena rama löjrommen!