Lax på salladsbädd med brynt smörmajonäs på en tallrik

Det här är en matig sallad med mycket smak. Majonnäsen får en extra dimension av det brynta smöret och laxens frasiga täcke blir en trevlig kontrast till den lena avokadon.

Avokadohalvor med lax och chilifyllning på tallrik

Avokado är mättande och rik på såväl hälsosamt fett som vitaminer och mineraler. Här serverad urgröpt med lax, chili och kryddad med koriander.

Hel grillad gös bredvid tallrik med potatissallad med bönor,kapris dill och vitlökscréme

Vi mår bra av att äta fisk flera gånger i veckan så gör något bra av det! Om potatissalladen serveras kall så återbildas en del av den resistenta stärkelsen. Det gör att blodsockret inte stiger så mycket av den kokta potatisen.

Ett recept utan socker av sjuksköterskan Bitten Jonsson och journalisten Pia Nordström som kommit ut med en kokbok full av recept som är fria från dolt socker. Boken är speciellt utformad för personer som är sockerkänsliga eller har diabetes.

Svartrot är ett bra alternativ till vit sparris. Svartrot innehåller mycket järn och grön sparris stimulerar tillväxten av goda bakterier. Ett recept av Cecilia Nisbet Nilsson som vill inspirera att laga "läkande mat".

Ett recept baserat på medelhavskost som ska främja viktminskning och förbättrade blodsockervärden av läkarna Clare Bailey och Sarah Schenker.

En husmansklassiker från 1950-talet. Lika god idag, lagad på mormors vis.

Glutenfria hamburgerbröd med quinoa för den som är glutenintolerant och uppskattar lägre GI.

Nyttigt på nolltid med fina råvaror. "Fokusera på ordet lätthalstrad. När laxen ska vara rå i mitten är det viktigt att du använder just Salmalax eller annan lax av samma kvalitet".

Det här är ett riktigt toppenrecept ur LCHQ-synvinkel och dessutom passar det alla som inte tål gluten.

Sidor