Fisksoppa med röd curry

4 portioner

Ingredienser
400 g sejfilé
1 gul lök
2 vitlöksklyftor, pressade
400 g morötter
300 g persiljerot
2 msk rapsolja
2 msk röd currypasta
7 dl vatten
2 msk koncentrerad fiskfond
1 burk kokosmjölk (400 g)

Till servering

färsk koriander

Gör så här

Skär fisken i kuber. Skala och hacka löken. Skala och tärna morötterna och persiljeroten. Hetta upp oljan i en stor kastrull, lägg i lök och vitlök och fräs någon minut. Tillsätt morötter, persiljerot och currypasta och fräs i ytterligare ett par minuter. Häll i vatten och fiskfond, koka upp och låt koka i 10 minuter. Tillsätt kokosmjölken, koka upp och lägg i fisken. Låt sjuda i 2–3 minuter. Tillsätt färsk hackad koriander efter smak.

UR LCHQ KOKBOKEN