Jordgubbar med kryddig mascarpone

”De här marinerade jordgubbarna får en spännande smak av kanel, svartpeppar, amaretto och lagrad balsamvinäger.”

4 portioner

Ingredienser
500 g jordgubbar
250 g mascarpone
½ tsk lagrad balsamvinäger eller crema di balsamico
1 msk amaretto + extra till servering
Kryddsocker
½ kanelstång
6 svartpepparkorn
¾ dl strösocker
rivet skal av 1/4 citron

Gör så här

Börja med kryddsockret: Dela kanelstången i bitar. Stöt alla ingredienser i en mortel till ett fint pulver.
Ansa jordgubbarna och dela dem på mitten. Lägg jordgubbarna i en skål och strö över hälften av kryddsockret.
Blanda försiktigt och låt dra 10–15 minuter.Blanda mascarponen med resten av kryddsockret, balsamvinägern och amaretton.
Lägg upp krämen i fyra glas, fördela jordgubbarna över och droppa över lite extra amaretto.

UR ÄLSKADE MEDELHAVSMAT OCH LEVA NR 3-14