Lätthalstrad lax med chili och vitlökswokad broccoli

Nyttigt på nolltid

"Fokusera på ordet lätthalstrad. När laxen ska vara rå i mitten är det viktigt att du använder just Salmalax eller annan lax av samma kvalitet."

4 portioner

Ingredienser
500 g Salmalax
1 röd chilifrukt
2 vitlöksklyftor
400 g djupfrysta broccolibuketter
2 dl djupfrysta edamamebönor (gröna sojabönor)
2 msk rapsolja
4 msk sesamfrön
flingsalt

Gör så här

Skiva chilin tunt och finhacka vitlöken.

Värm oljan i en stekpanna, lägg i chili, vitlök, broccoli och bönor och fräs i några minuter tills broccolin mjuknar något.

Smaka av med salt.

Skiva laxen i cirka 1 centimeter tjocka skivor, lägg skivorna i en het teflonstekpanna och halstra snabbt på båda sidorna.
Observera att det går fort, när laxen är färdig ska mitten fortfarande vara rå.

Smaka av med salt.

Rosta sesamfröna i en torr, het stekpanna och strö dem över laxskivorna.

Smaklig måltid!

UR PAULúNS FASTFOOD OCH LMD 4-14