Lättrimmad torsk med pepparrot

Det påstås att alla borde äta som en diabetiker. Nya Diabeteskokboken innehåller recept som sägs passa både dig med diabetes och dina närstående.

4 portioner

Ingredienser
600 g benfri torskrygg
2 msk salt
50 g smör
2 msk hackad dill
4 msk riven pepparrot
800 g kokta grönsaker som purjolök, spenat, morot
400 g kokt potatis

Gör så här

Gnid in fisken med salt och låt den ligga ca 30 minuter. Skölj fisken och låt den sjuda i vatten på svag värme tills innertemperaturen är 50 °C, 6–8 minuter. Smält smöret och rör i dillen. Servera fisken med smöret, riven pepparrot, kokta grönsaker och kokt potatis.

Tips! Servera max. 1–2 kokta potatisar per måltid. Koka och låt dem kallna och värm dem sedan igen. Då påverkar kolhydraterna blodsockret mindre.

DIABETESKOKBOKEN OCH LEVA NR 5-13