Lax med citron- och dilldoftande nöttäcke på rostade grönsaker

Ingredienser

Ugnsform med Lax med citron- och dilldoftande nöttäcke på rostade grönsaker

4 portioner

3 paprikor, helst röda och gula, skurna i stora bitar

2 zucchinier i tjocka skivor

2 rödlökar i klyftor

salt, peppar

en skvätt olivolja

1 litet ägg

rivet skal från 1 citron

en näve finhackad dill

1 msk krossade valnötter

2 msk mandelmjöl

4 bitar laxfilé

 

Gör så här

Värm ugnen till 180 grader. Lägg paprika, zucchini och rödlök i en ugnsform eller långpanna, salta och peppra och ringla över olivolja. Sätt in grönsakerna i ugnen medan du förbereder fisken. Vispa upp ägget i en skål och tillsätt rivet citronskal, dill, valnötter och mandelmjöl och blanda allt noga. Krydda med en nypa salt och rikligt med svartpeppar.

Ta ut grönsakerna ur ugnen efter 10 minuter och lägg på laxbitarna, men inte för tätt. Strö nötströsslet i ett jämnt lager över varje laxbit och ugnsbaka i ytterligare 15–20 minuter (överstek inte laxen – då blir den torr).

Omslag Blodsockerkontroll på 8 veckor: kokboken - 175 recept för snabba resultat på diabetes och överviktBlodsockerkoll på 8 veckor: kokboken – 175 recept för snabba resultat på diabetes och övervikt

Författare: Clare Bailey och Sarah Schenker.

Förlag: Bonnier Fakta.