Mandelpanerad rödspätta med varm linssallad

4 portioner

Ingredienser

1 ägg
1 dl mandelmjöl
400 g rödspättefiléer
1 msk kokosfett
salt

Varm linssallad

2 schalottenlökar
250 g körsbärstomater
2 msk olivolja
4 dl kokta gröna linser
70 g babyspenat
salt
nymald svartpeppar

Äggsås

2 dl gräddfil
2 kokta ägg, hackade
salt
nymald vitpeppar

Gör så här

Knäck ägget i ett skål och vispa sönder lätt med en gaffel. Sprid ut mandelmjölet på en tallrik. Doppa fiskfiléerna, en och en, först i ägget och sedan i mjölet. Värm kokosfett i en stekpanna och stek fiskfiléerna på båda sidor tills de är genomstekta. Salta. Skala och finhacka löken och dela tomaterna. Värm olja i en stekpanna och fräs löken tills den mjuknat något. Tillsätt kokta linser och spenat och fräs tills spenaten sjunkit ihop. Tillsätt tomaterna och smaka av med salt och peppar. Rör ihop ingredienserna till äggsåsen, smaka av med salt och peppar.

UR LCHQ KOKBOKEN