Olgas Avokadohummus med kryddiga ärtor

"Ju mer desto bättre - här kombineras allt" säger Olga Rönnberg i boken ”Olgas mat”. Boken är laddad med rätter som smakar gott och fyller på med näring och energi som gör att du klarar av träning och vardagsliv.

Här finns recept för veckans alla måltider. Frukost, lunch, middag – och mellanmål. Rätterna är snabblagade och näringsberäknade, så att du vet exakt vad du stoppar i dig. Här finns även tips på hur du med små medel får rätterna att passa för hela familjen.

Det finns flera avsnitt om näringsämnen, kalorier, varför du inte ska banta, och hur du bäst planerar dina mål efter din träning. Boken innehåller också matstrategier som kan fungera när du utsätts för frestelser. Du lär dig hur du ska tänka kring kosten på ett sunt och hållbart sätt – enligt Olga Rönnberg, personlig tränare med över 88 000 följare på Facebook.

1 portion

Avokadohummus med kryddiga ärtor

Ingredienser

 

1 dl kokta kikärter från tetra

1 tsk olivolja

salt och svartpeppar efter smak

1/2 tsk vitlökspulver

1/2 tsk chilipulver

1/2 tsk cayennepeppar

1/2 tsk paprikakrydda

1/2 avokado

1 dl hummus (100 g)

Gör så här

Sätt ugnen på 200°.

Häll ut vattnet från kikärtstetran och torka kikärterna med hushållspapper. Blanda kikärterna med olivolja och alla kryddor. Baka på bakplåtspapper i 20–25 minuter.

Mosa avokadon och blanda med den färdiga hummusen. Lägg hummusen i en skål, gör en grop och toppa med kikärter.

 

Protein 14 g • Kolhydrater 26 g • Fett 26 g • Kcal 437

 

PS. Blanda in edamamebönor för mer protein.

 

Ur Olgas Mat  

Omslag Olgas mat

Författare: Olga Rönnberg

Foto: Kristian Pohl och Frida Wismar

Förlag: Fitnessförlaget