Räkmoussetårta

När sista skinskivan är uppäten är det dags för en ny festlig mathelg.  En festlig förrätt som funkar vare sig man har nyårsstassen på eller ej.

1 form 24 cm, ca 10 bitar

200 g kavring
50 g flytande margarin
4 gelatinblad
200 g räkor
4 dl minifraiche
1 knippe hackad dill
1 finhackad rödlök
1 msk dijonsenap
salt & peppar
50 g löjrom
olika sorters sallad
1 citron

Tips: plasta formen innan så får du lättare loss bitarna

Mixa smulad kavring och margarin.
Tryck ut massan till en botten i formen.
Lägg gelatinet i kallt vatten.
Grovhacka räkorna och blanda med övriga ingredienser, salta och peppra. Smält gelatinet på svag värme, blanda ner det under kraftig vispning i smeten.
Häll fyllningen över kavringsbotten och låt stelna 2–3 timmar i kylen. Garnera med löjrom, sallad och citron.

"ALLA HJäRTANS RECEPT "OCH UR LMD 8-08