Ullas Specialtårta

Här är något för julbordet eller som förrätt till nyårsaftonens middag.
I Anna Bergenströms nya reviderade Annas mat   finns allt, från hur man kokar ägg och förvarar grönsaker till hur
man gör en fin sufflé eller lammgryta, pedagogiskt och personligt som alltid.

4–6 personer

5 nykokta, varma ägg
 2 msk rumstempererat smör
  Flingsalt, nymald svartpeppar
 2 dl crème fraiche
 1 rätt stor hackad rödlök
  Lite finskuren gräslök
 1 burk stenbitsrom

Mjukkoka äggen. Skala och mosa medan de är varma. Klicka ner det mjuka smöret, salta mycket lätt och peppra. Bred genast ut äggmoset på en flat tallrik till en centimetertjock rundel. Täck med plastfolie och ställ svalt några timmar.

Bred ut ett lager av crème fraiche blandat med finhackad rödlök ända ut i kanterna. Vid servering, lägg på rom i mitten, garnera med lite mer hackad rödlök och längs kanten med finskuren gräslök. Servera med eller utan bröd.

UR ANNAS MAT REVIDERAD OCH UTÖKAD UTGÅVA