Skål med den klassiska spanska tomatsoppan Smooth sesame Salmorejo. Foto: Lennart Weibull. Ur Soup Yourself - näringsmaxa med gröna soppor av Hanna Dunér

Klassiskt spansk krämig, sammetslen tomatsoppa med perfekt balans mellan sött och syrligt. Enkel att göra och glutenfri.

Skål med grön ärtsoppa med topping av sockerärtstrimlor, ärtskott och riven pepparrot. Foto: Lennart Weibull. Ur Soup Yourself - näringsmaxa med gröna soppor av Hanna Dunér

Frisk och läskande grön ärtsoppa. Fylld av näring med ärtorna, spenat, timjan och mynta. Toppad med finriven pepparrot, cashewgrädde och lite salt.

Skål med Kale me Tomatoe soppa, foto: Lennart Weibull, ur Soup yourself - näringsmaxa med gröna soppor av Hanna Dunér

Syrlig grönkåls- och tomatsoppa med kryddiga linser och nötiga hampfrön.

Skål med bönor, blomkål och kamutvete och persilja ovanpå.

En bra bönsallad bör alla kunna göra. Den här passar fint som en lunchlåderätt i sig, som ett matigt tillbehör till en bönbiff eller stekt tofu, eller som en del av en buffé. Lika god varm som kall, och att den är både mättande och har allt som du behöver rent näringsmässigt. Dessutom är den löjligt enkel att göra!

Tallrik med Italienska vegoköttbullar och pasta med tomatsås och basilikablad

Vem älskar inte köttbullar i tomatsås? Kanske är det barndomsminnena av Lady och Lufsen på julafton som gör det, eller så handlar det helt enkelt bara om att spagetti, tomatsås och köttbullar är väldigt goda grejer ihop. Nu för tiden är det också en enkel rätt att veganisera. Fördelen med pasta är att det är väldigt lätt att variera proteinmängden i jämförelse med mängden kolhydrater.

libanesisk moussaka

Maghmour, mnazale eller msakaa – kärt barn har många namn. En mustig, smakrik och fantastiskt god gryta. Den är full med grönsaker, men känns ändå ”köttig” på något sätt.

indisk linssoppa

En lättlagad och smakrik linssoppa

peruansk sallad

En sallad att servera som hel måltid, som ett tillbehör till exempelvis vegetariska biffar, eller att duka fram på buffén.

Kryddig tomatsoppa med linser och koriander i glasskål.

Få saker kan, väl tillagad smaka så underbart som tomatsoppa.Full med fibrer och hälsosamma ämnen är den här soppan också.

Skuren apelsin i skål tillsammans med fänkål och svarta oliver bland annat

Härlig sallad att börja middagen med när det är säsong för apelsiner. Får du tag på blodapelsiner är det ändå bättre

Sidor