Årsmötet lockade många medlemmar

tisdag, 28 maj, 2019

Ett hundratal personer kom till Storstockholms Diabetesförenings årsmöte den 23 maj som hölls i ABF:s lokaler i Stockholm. Anders Ekholm, ordförande i föreningen och professor Kerstin Brismar inledde kvällen med föreläsningar om diabetes.

Anders gav oss bland annat en helikoptervy över hur digitala hjälpmedel kan ge oss en skräddarsydd vård och om hur vänskapliga knuffar, så kallad nudging, kan hjälpa människor att förändra sin livsstil.
Därefter tog professor Kerstin Brismar över stafettpinnen och poängterade särskilt vad en viktminskning gör för hälsan. Hon berättade om de lyckade resultaten från sin 5:2-studie.
Kerstinn Brismars föreläsningsbilder finns till förfogande för den som är intresserad. Hör av dig till oss så mejlar vi.

Cecilia Löfgreen, ordförande i regionfullmäktige i Stockholm, valdes som stämmoordförande och ledde oss leende och effektivt genom årsmötet.

Nya regler gör att dagens verksamhetsberättelser blir sällsynt tråkiga och torra så vi gjorde en egen för alla som är intresserade av vad Storstockholms Diabetesförening gjorde förra året. Här får du på ett lättsamt sätt inblick i vad som hände under verksamhetsåret 2018.