Fredrik Jansson

Följ äventyret på 130 mil

måndag, 29 maj, 2017

Frystorkad mat, blodsockermätare och insulin är en del av packningen i Fredrik Janssons ryggsäck när han ska vandra i två månader i den svenska fjällkedjan.

Nionde juni bär det av till Grövelsjön där starten för Fjällfararnas Gröna band går av stapeln. Fredrik och kompisarna Nils och Petter ska under två månader vandra 130 mil med målgång i Treriksröset.
- Så vitt jag vet är jag den enda som kommer att ha gått Gröna bandet med diabetes, säger Fredrik Jansson 23 år, som fick diabetes när han var sex år.

På killarnas blogg kommer vi att kunna följa deras upplevelser under vandringen. Fredrik kommer också att berätta om hur det funkar med hans diabetes och hur han har packat och planerat.
- Mina tips på packning och annat diabetestänk kan ju hjälpa andra som också vill göra långturer.

En nödsändare har de med och via den kan vi följa deras vandringsrutt på bloggen. Men det kan dröja med personliga uppdateringar eftersom de måste snåla på batterier tills de kommer till någon typ av civilisation.
- Vi kommer att vandra i tiodagarsetapper, sen blir det en vilodag innan nästa etapp. Under vilodagen bor vi stuga och det är under den dagen jag måste se till så att jag har insulin och annat jag behöver för min diabetes.

Med en vandring på sex till sju timmar per dag kommer en hel del druvsocker packas ned. Fredriks kompisar vet precis vad de ska göra om Fredrik får en insulinkänning.
- Jag känner av när blodsockret är på väg nedåt, så det är jag inte orolig för. Däremot vore det ju katastrof om mätaren eller pennorna skulle gå sönder, det får bara inte hända.

Nu ser trion fram emot en varierad, vacker natur, lugnet och friheten i kombination med utmaningen. Följ dem här och på instagram 

Läs mer i nästa nummer av Leva med diabetes.