fotterapeuter är på fortbildning om diabetes på storstockholms diabetesförening

Fotterapeuter fick fortbildning om diabetes

fredag, 5 oktober, 2018

Drygt femtio fotterapeuter deltog på Storstockholms Diabetsförenings kväll om diabetes. Syftet med träffen var att ge kunskap om diabetesfoten, egenvård och ortopedteknik. Kvällen blev mycket uppskattad.

För personer med diabetes är det viktigt att sköta om sina fötter. Vid diabetes kan ett litet, till synes oskyldigt, sår på foten ställa till större skada än vad man kan drömma om. Därför gäller det att ha lite extra koll och bry sig om sina fötter.

Storstockholms Diabetesförening har under året satsat på att arrangera utbildningskvällar både för diabetessjuksköterskor och fotterapeuter.
 – Det här är yrkeskategorier som är extra viktiga för våra medlemmar. Att man får en god vård av hög kvalitét är avgörande för ett bra liv med diabetes. Därför vill vi skapa tillfällen för utbildning och erfarenhetsutbyte, säger Veronika Lindberg, kanslichef på Storstockholms Diabetsförening.

Har man behov av fotsjukvård är det viktigt att det görs av en person med rätt utbildning. Stockholms läns landsting har avtal med en rad fotterapeuter som har uppdraget att förebygga och behandla fotskador. Vilka fotterapeuter som har avtal kan du se på 1177 Vårdguiden