En blodsockermätare med teststicka

Ny leverantör av diabeteshjälpmedel

måndag, 28 maj, 2018

Den 1 juni 2018 tar Stockholms läns sjukvårdsområde, SLSO, över uppdraget för förbrukningshjälpmedel i hemmet från One med Sverige AB. Rutiner och regelverk för förskrivning, uttag och leveranser av förbrukningshjälpmedel kommer inte att förändras. I samband med övergången har det skett vissa förändringar i produktsortimentet utifrån produktupphandlingar.

SSDF har vid flera tillfällen påtalat hur viktigt det är att det finns ett brett sortiment av diabeteshjälpmedel så att varje individs behov kan tillgodoses. Vi tar gärna del av hur du upplever övergången till SLSO och om du är nöjd med dina diabeteshjälpmedel.  

Information från SLSO

Majoriteten av artiklarna är de samma som OneMed tillhandahållit, men enstaka artiklar finns inte kvar i produktsortiment. Flertalet produkter har vi kunnat byta ut mot andra med likvärdig funktion och uttag kommer därför kunna göras utifrån redan gjord förskrivning. Det finns produkter som vi inte kommer att kunna ersätta. Exempel på detta är teststickor som är unika för respektive blodsockermätare, så som de utgående produkterna Teststicka FreeStyle (till blodsockermätare Freedom och Mini), Contour (till blodsockermätare Contour) och Accu-Chek Compact (till blodsockermätare Accu-Chek Compact Plus).

Patienter som har pågående förskrivningar och berörs av sortimentbytet kommer att informeras per brev under vecka 22. Vi kommer att informera patienten att ta kontakt med sin förskrivare för ny bedömning och förskrivning.

Information om sortimentsförändringen och eventuellt behov av ny förskrivning skickas till samtliga förskrivare.

Vid frågor är ni välkomna att kontakta vår kundtjänst från 1 juni:

Telefon: 08-123 366 50, helgfri vardag kl. 8.00–16.30
E-post: fhh.slso@sll.se
Hemsida: www.fhh.sll.se