Träffa våra kursledare och experter
För att kunna erbjuda våra medlemmar de bästa kurserna och föreläsningarna samarbetar vi med flera experter inom området, de hjälper oss även att svara på vissa av de frågor vi får in.

Mikael Efthamre, ögonsjuksköterska och kursansvarig
S:t Eriks ögonsjukhus och Karolinska Institutet
Mikael är koordinator för mobil ögonbottenfotografering på S:t Eriks Ögonsjukhus. Det är viktigt att upplysa personer med diabetes att kontrollera sina ögon. Regelbunden ögonbottenscreening lönar sig. Normal synskärpa utesluter inte synhotande ögonbottenförändringar.

Ann Lindström, Fotterapeut
Akademiskt primärvårdscentrum
Ann vill att alla personer med diabetes ska lära känna sina fötter. "Titta på dem, varje dag. Smörj in dem med en kräm, om det behövs. Då upptäcker Du lättare, om det blir någon förändring på fötterna och kan fråga din doktor, diabetessjuksköterska eller fotterapeut."

Anna Söderlind, Terapeut
Rosenkommunikation
Anna Söderlind har under flera år varit kursledare för Mat handlar om känslor. Under denna kurs används kognitiv beteendeterapi, en metod som i vetenskapliga studier visat mycket goda resultat för varaktig viktnedgång. Anna själv har jobbat med den så kallade Rosenmetoden i 30 år, både som terapeut, handledare och lärare.

Jenny Bergström, Mindfulnessinstruktör
Jenny Bergström är mindfulnessinstruktör och har många års erfarenhet som professionell coach, yogalärare och som utbildare i hälsa, diabetes och empowerment. Hon lever själv med diabetes typ 1 sedan 30 år tillbaka.

Karin Lindau, Dietist
Karolinska universitetssjukhuset
Karin har en dietistexamen från Umeå universitet och har tidigare arbetat på länssjukhuset i Kalmar med bland annat vuxna med olika typer av diabetes. Sedan 2017 hittar du henne på på Karolinska universitetssjukhuset i Solna där hon nu framförallt jobbar med barn och ungdomar med typ 1-diabetes.

Lena Insulander, Diabetessjuksköterska
Lena har arbetat med diabetes i över 30 år. Hon har träffat många personer med diabetes i sitt arbete på vårdcentral samt utbildat både personal och personer med diabetes. Detta har gett henne ett starkt intresse för hur blodsockermätning kan användas i egenvården och för personcentrerad utbildning och vård.

Per Hellström, Professor i mag- och tarmkanalens sjukdomar
Uppsala universitet
Per Hellström är professor vid institutionen för medicinska vetenskaper vid Uppsala universitet.