Träffa våra kursledare och experter

För att kunna erbjuda våra medlemmar de bästa kurserna och föreläsningarna samarbetar vi med flera experter inom området, de hjälper oss även att svara på vissa av de frågor vi får in.

Närbild Anna Tisäter sjuksköterska i arbetskläder

Anna Tisäter, Sjuksköterska och verksamhetsutvecklare

Akademiskt specialistcentrum

Anna Tisäter är sjuksköterska och verksamhetsutvecklare inom eHälsa. 2020 tilldelades hon priset för årets bästa implementation för funktioner i appen Alltid öppet.

Närbild på Ann Lindström

Ann Lindström, Fotterapeut

Akademiskt primärvårdscentrum

Ann vill att alla personer med diabetes ska lära känna sina fötter. "Titta på dem, varje dag. Smörj in dem med en kräm, om det behövs. Då upptäcker Du lättare, om det blir någon förändring på fötterna och kan fråga din doktor, diabetessjuksköterska eller fotterapeut."

Närbild på Bengt-Olov Tengmark

Bengt-Olov Tengmark, Läkare

Citydiabetes

Dr. Bengt-Olov Tengmark har haft fokus på diabetes de senaste 20 åren. Förutom att hjälpa elitidrottare med diabetes utbildar han numera SSDF:s medlemmar i vad som händer i kroppen vid diabetes.

Närbild Jenny Bergström

Jenny Bergström, Mindfulnessinstruktör

Jenny Bergström är mindfulnessinstruktör och har många års erfarenhet som professionell coach, yogalärare och som utbildare i hälsa, diabetes och empowerment. Hon lever själv med diabetes typ 1 sedan 30 år tillbaka.

Närbild på Karin Lindau

Karin Lindau, Dietist

Karolinska universitetssjukhuset

Karin har en dietistexamen från Umeå universitet och har tidigare arbetat på länssjukhuset i Kalmar med bland annat vuxna med olika typer av diabetes. Sedan 2017 hittar du henne på på Karolinska universitetssjukhuset i Solna där hon nu framförallt jobbar med barn och ungdomar med typ 1-diabetes.

Närbild på Lena Insulander

Lena Insulander, Diabetessjuksköterska

Lena har arbetat med diabetes i över 30 år. Hon har träffat många personer med diabetes i sitt arbete på vårdcentral samt utbildat både personal och personer med diabetes. Detta har gett henne ett starkt intresse för hur blodsockermätning kan användas i egenvården och för personcentrerad utbildning och vård.

Närbild på Mattias Ekström

Mattias Ekström, Hjärtspecialist och överläkare

Danderyds sjukhus

Mattias är specialist i internmedicin och kardiologi och jobbar idag på Danderyds sjukhus. Han har disputerat och har forskningserfarenhet inom området kardiovaskulär medicin och arbetar mycket med utbildning av läkarstudenter. 

Närbild på Per Hellström

Per Hellström, Professor i mag- och tarmkanalens sjukdomar

Uppsala universitet