Ingredienser:
4 port
- 1 kilo färsk potatis
- 1 squash
- 1 röd
- 1 gul paprika
Dressing
- 4 msk grov osötad senap
- 3 msk pressad citron
- 3 msk vatten
- 2 msk olivolja
- salt och peppar
Entrecôte. 4 skivor
Sallad
- en påse mangoldskott
- basilikablad
- getost i skivor
Grillad entrecôte med getostsallad
RECEPT
Medan kolet blir grillklart är det suveränt att kunna förbereda tillbehör som potatis, sallad och grönsaker i ugn eller att värma upp dem i foliepaket på grillen.
Ingredienser:
4 port
- 1 kilo färsk potatis
- 1 squash
- 1 röd
- 1 gul paprika
Dressing
- 4 msk grov osötad senap
- 3 msk pressad citron
- 3 msk vatten
- 2 msk olivolja
- salt och peppar
Entrecôte. 4 skivor
Sallad
- en påse mangoldskott
- basilikablad
- getost i skivor
Gör så här:
- Rosta 1 kilo färsk potatis (sköljd och avtorkad) i olivolja i långpanna, 10 min; ugnsvärme 225 grader. Salta.
- Halvera en squash och skär den bitar, stora som potatisarna.
- Halvera och kärna ur en röd och en gul paprika och dela dem ytterligare en gång.
- Ta ut plåten med potatisarna och lägg i grönsakerna, rosta allt i ugnen i 15–20 minuter.
- Blanda det ugnsrostade sedan med en påse mangoldskott och basilikablad i en skål, ställ några skivor getost i salladen så att de smälter lite.
- Häll på en dressing gjord på 4 msk grov osötad senap, 3 msk pressad citron, 3 msk vatten, 2 msk olivolja, salt och peppar.
- Salta och peppra 4 skivor entrecôte, grilla 1–2 min. på varje sida.