Ingredienser:

4 port

  • 1 kilo färsk potatis 
  • 1 squash 
  • 1 röd 
  • 1 gul paprika

Dressing

  • 4 msk grov osötad senap
  • 3 msk pressad citron
  • 3 msk vatten
  • 2 msk olivolja
  • salt och peppar

Entrecôte. 4 skivor

Sallad

  • en påse mangoldskott
  • basilikablad
  • getost i skivor

Grillad entrecôte med getostsallad

RECEPT

Medan kolet blir grillklart är det suveränt att kunna förbereda tillbehör som potatis, sallad och grönsaker i ugn eller att värma upp dem i foliepaket på grillen.

Ingredienser:

4 port

  • 1 kilo färsk potatis 
  • 1 squash 
  • 1 röd 
  • 1 gul paprika

Dressing

  • 4 msk grov osötad senap
  • 3 msk pressad citron
  • 3 msk vatten
  • 2 msk olivolja
  • salt och peppar

Entrecôte. 4 skivor

Sallad

  • en påse mangoldskott
  • basilikablad
  • getost i skivor
Gör så här:
  1. Rosta 1 kilo färsk potatis (sköljd och avtorkad) i olivolja i långpanna, 10 min; ugnsvärme 225 grader. Salta.
  2. Halvera en squash och skär den bitar, stora som potatisarna.
  3. Halvera och kärna ur en röd och en gul paprika och dela dem ytterligare en gång.
  4. Ta ut plåten med potatisarna och lägg i grönsakerna, rosta allt i ugnen i 15–20 minuter.
  5. Blanda det ugnsrostade sedan med en påse mangoldskott och basilikablad i en skål, ställ några skivor getost i salladen så att de smälter lite.
  6. Häll på en dressing gjord på 4 msk grov osötad senap, 3 msk pressad citron, 3 msk vatten, 2 msk olivolja, salt och peppar.
  7. Salta och peppra 4 skivor entrecôte, grilla 1–2 min. på varje sida.

Ur "ALLT OM MAT"